Fem anledningar att välja Jönköping

Naturen som arena

I centrala Jönköping har vi så många som tre sjöar, och fler därtill runt om i kommunen. Vi har leder för såväl vandring som cykling, leder som utmanar och inspirerar, i uppförsbacke, i skog, i öppna landskap och genom stadskärnans puls. Detta och många andra goda förutsättningar gör att vi med fördel kan ta emot evenemang så som cykling, löpning, segling, kanot, triathlon och rodd.

Boendekapacitet

När det kommer till boende för er och era evenemangsdeltagare kan Jönköping erbjuda både kvantitet, kvalitet och variation.

Jönköping ligger på sjätte plats i Sverige när det kommer till hotellkapacitet. Vi har många cityhotell men även alternativ runt om i kommunen, logistiskt placerade i närheten till E4an och till våra många utomhus- och inomhusarenor.

Utöver hotell har vi olika campingalternativ, vandrarhem och stugor. Vårt nära och förtroliga nätverk inom hotellnäringen gör att vi kan vara en hjälpsam mellanhand mellan er och kommunens olika hotell- och boendeaktörer.

Geografiskt läge

Pratar man om Jönköpings fördelar är det omöjligt att inte nämna vår geografiska fördel. Jönköping är en knutpunkt på flera olika vis, främst som geografisk mittpunkt för södra Sverige.

Jönköping har även förutsättningar för att vara en internationell mötesplats tack vare goda kommunikationsalternativ.

Våra kostnadsfria tjänster

Vi garanterar personlig och lyhörd service och erbjuder kostnadsfritt en hjälpande hand genom planerandet och genomförandet av ditt evenemang. Vi vet av tidigare erfarenhet att behoven kan se olika ut beroende på vad för evenemang som arrangeras och dina förutsättningar som arrangör. Vi möter alltid upp efter just era behov och anpassar vår hjälp därefter.

Vi erbjuder:

• Information och inspiration om Jönköping som evenemangsstad
• Initialt projektledningsstöd för arrangörer och lokal organisationskommitté
• Säkerställande av ledig kapacitet för logi och lokaler
• Marknadsföring
• Bid, ansökan för evenemang
• Siteinspection, studiebesök och visningsresor
• Effektiva nätverk inom kommun, föreningsliv och näringsliv

Nationellt och internationellt deltagande

Jönköping har många fantastiska arenor både inomhus och utomhus som passar sig för både nationella och internationella tävlingar. Här har tävlingar som World Cup Curling, IRONMAN 70.3 Jönköping, DreamHack, Hallbybollen, Heyou, Student- EM i rodd och Jönköping Horse Show arrangerats.

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera ett evenemang eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig.

Daniel, Caroline & Helena

Evenemang

070-508 44 09