Jönköping är en av Sveriges ledande evenemangsstäder

Jönköping är en av Sveriges ledande evenemangsstäder, här finns alla möjligheter för att arrangera ett evenemang i världsklass. Med ett centralt läge i södra Sverige, flertalet arenor som Elmia, Spira, Husqvarna Garden och tillgången till de naturliga miljöerna som finns i staden är detta en plats som har kapacitet till att arrangera det mesta. Från världens största digitala festival DreamHack och höstens årliga hästfest Jönköping Horse Show till internationella roddtävlingar i centrala Munksjön och mästerskap i mountainbike.

Destination Jönköping älskar evenemang

Jönköping är idag en evenemangsstad med en mångfald av evenemang över hela året. Destination Jönköping uppmuntrar, gillar och lyfter gärna större evenemang med många deltagare som bidrar till att människor kommer hit och upptäcker Jönköping. De evenemang som Destination Jönköping stöttar är främst nationella och internationella evenemang, se evenemangspyramiden nedan.

Destination Jönköping stöttar ibland vissa evenemangsarrangörer ekonomiskt med ett arrangörsbidrag. Bidraget ges till arrangörer för att möjliggöra genomförandet av evenemanget. Hör gärna av dig till oss om du vill arrangera ett evenemang som stämmer in på texten ovan.

Naturen som arena är viktigt för oss då vi har fantastiska förutsättningar för utomhusevenemang i vår citynära och varierande natur. Vi gillar evenemang som engagerar och har ett fokus på ungdomar. I vår strategi för framtiden har vi ett tydligt hållbarhetsfokus och det hoppas vi att de som arrangerar evenemang i Jönköping också ser som en viktig del. Att bygga sitt evenemang långsiktigt hållbart för både sina funktionärer, deltagare och publik ser vi som en viktigt del i evenemanget. Effekterna av ett evenemang är ofta många och kan bli stora. Att arbeta aktivt med evenemangets legacy hänger också ihop med att skapa ett hållbart evenemang.Här kan du läsa mer om evenemangslegacy.

Evenemangshandbok

Ett stöd för dig som vill arrangera ett större offentligt evenemang i Jönköpings kommun. Här hittar du den digitala versionen av handboken samt en utskriftsanpassad pdf.

Läs mer

Evenemangseffekter

Här kan du läsa mer om Riksidrottsförbundets modell gällande ett evenemangs effekter samt hur Jönköpings olika evenemang arbetat med de olika legacy-kapitalen i modellen.

Läs mer

Fem skäl att välja Jönköping

Utöver ett starkt lokalt nätverk och professionella partners har vi fem specifika anledningar till varför du bör välja Jönköping nästa gång du ska arrangera ett evenemang.

Läs mer

"Utan stöttning och hjälp från Destination Jönköping hade vi inte dragit igång evenemanget. Bolaget bidrar med kompetens och kontakter som har möjliggjort skapandet av ett av Sveriges största lopp."

Tony Hatefnejad, en av grundarna av Jönköping Marathon

”Jönköping kommun har under flera år arbetat strategiskt med att profilera sig som en stark evenemangsarrangör då det gäller internationella idrottsevenemang. Jönköping är i mångt och mycket en förebild för hela Sverige i det fina arbetet som görs av destinationsbolag, kultur- och fritidsförvaltning i samverkan med den lokala idrotten och rättighetsägaren.”

Leif Johansson, Riksidrottsförbundet

Vi hjälper dig

Funderar du på att arrangera ett evenemang eller bara vill veta vilken hjälp du kan få om det blir aktuellt? Tveka inte att höra av dig.

Daniel, Caroline & Helena

Evenemang

070-508 44 09